EN     RO      facebook    instagram

Új bemutató készül a Stúdió Színházban

on .

makett

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Kara március 21-én, szombaton 19 órától bemutatja a Stúdió Színházban Bertolt Brecht: A városok sűrűjében című darabját.

Bertolt Brecht A városok sűrűjében című drámája két ember mérkőzéséről szól, Chicago óriási városában. Mindemellett tanúi leszünk egy család likvidálásának. A harc okai megmagyarázhatatlanok, ezért jobb ha nem is törjük rajta a fejünket. Annál fontosabb viszont, hogy főszereplőink harcmodorát megfigyeljük, pártatlanul megítéljük és a teljes leszámolás után a
végkifejletre összpontosítsunk.

1912-ben vagyunk, Chicago sivár városában. Könyvtárosunk, Garga életére tör egy sárgabőrű, aki a messzi keletről jött. Ő Shlink, a fakereskedő.

 

Természetesen, mint minden olyan harc, amelyben egyetlen pofon sem csattan el, hanem valamilyen magasabb –metafizikai – síkon zajlik, ez is verbális inzultussal kezdődik. Fájdalmas tények hangzanak el, a konfrontáció újra és újra megtörténik egészen addig, míg el nem szabadul a pokol. Az áldozatok száma mindkét oldalon jelentős lesz. Felmerül a kérdés: az ellenségeskedés mikor és milyen áron ér véget?

A filozófikus töltetű szöveget Bertolt Brecht alkotói pályájának korai szakaszában írta. Bonyolult viszonyrendszeri világa, szereplőinek fejlődése és maga a cselekmény is gondolkodásra késztet. Akarva, akaratlanul próbáljuk megfejteni a miérteket.

Mindenkit szeretettel várunk!