EN     RO      facebook    instagram

Valaminek az első részét mutatják be a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen

on .

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem elsőéves magiszteri színészosztálya május 9-én, csütörtök 19 órától mutatja be a Stúdió Színházban Leonora, addio! című vígjátékát.

Az alkotók a szándékosan elrejtett szerző Leonora, addio! című novelláját, és az ebből írt drámáját használják kísérleti előadásuk vázaként. Arra keresik a választ, hogy miként vezethető be a valóság egy színházi produkcióba. Valóság alatt nem a fogalmazott, színpadi valóságot értik, hanem magát az életet, spontaneitásával, és kiszámíthatatlanságával együtt, de főként a szempillantások alatt radikálisan változó életet. Abai-Szabó Tamás rendező szakos hallgató szabad kezet kapott Keresztes Attilától, hogy megrendezze az előadást. A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem színészhallgatói a novellából kiindulva, de a rendező impulzusaira reagálva hozzák létre minden este a színház és valóság közötti izgalmas találkozást.

A cselekmény egy kisvárosban játszódik, ahol a szenvedélyek hevesek, titkon izzanak, de ha föllángolnak, tűzvész támad...

Az előadásban Abai-Szabó Tamás, Rákosy Anikó, Pál Zoltán, Tóth Jess, Barkó Réka, Zádor Fanni, Vadász Bernadett, Lajter Ernesztó, Czüvek Lóránd, Ádám Kornél, Kocsis Anna, valamint Borsos Tamás, Scurtu Dávid, Szabó János Szilárd, Marian Vultur, Paul Predușel, Radu Anastas, Radu Tudoraș, a Művészeti Egyetem hallgatói játszanak. A díszletet Szőke Zsuzsa, jelmezt Sós Beáta harmadéves látványtervező szakos hallgató tervezte, dramaturg Cseke Tamás elsőéves teatrológia szakos hallgató. Szakmai irányító: Keresztes Attila.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!