EN     RO      facebook    instagram

Évadzáró eseménysorozat a Stúdió Színházban

on .

minievad kicsiMiniévaddal, könyvbemutatóval és ballagással zárul az évad a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen. A tanév lejártához közeledve a végzősök minden előadása utoljára lesz látható május 20 és 22 között a Stúdió Színházban. A Miniévadot megelőzően, május 20-án Kovács Gabriella könyvbemutatójára kerül sor, 22-én pedig az intézmény végzőseinek a ballagási ünnepségére várnak minden érdeklődőt.

Szerdán, 2015. május 20-án 17 órától dr. Kovács Gabriella Alkalmazott színház és dráma – Út a színháztól a nyelvoktatásig című könyvének bemutatójára kerül sor a Stúdió Színház előterében. Az UArtPress és a Mentor kiadó gondozásában a Communitas Alapítvány támogatásával megjelent kötetet dr. Béres András, a Művészeti Egyetem professzora ismerteti. A rendezvényen kedvezményesen vásárolhatók az UArtPress kiadó könyvei.

A nap folytatásaként, szerdán 19 órától a Líra és Epika című produkcióval nyit a Miniévad. Szabó Borbála és Varró Dániel felnőtteknek is szóló mesejátékának szövegét a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem diákjai a commedia dell'arte színpadi nyelvezetével ötvözik. Különös színházi kísérlet eredménye az előadás, amely egyszerre több hangon szólal meg: a humor, a maszkok látványos világa, az érzelemgerjesztő vers, a száraz próza, és a mesemondás nyelvén.

Május 21-én, csütörtök 19 órától Bertolt Brecht drámája alapján készült A városok sűrűjében látható, Bányai Tamás rendezésében. A történet két ember mérkőzéséről szól, Chicago óriási városában. A filozófikus töltetű szöveget Bertolt Brecht alkotói pályájának korai szakaszában írta. Bonyolult viszonyrendszeri világa, szereplőinek fejlődése és maga a cselekmény is gondolkodásra késztet.

Pénteken, május 22-én délelőtt ballagási ünnepség keretében találkozhatnak végzőseinkkel, este pedig 19 órától látható Gáspárik Attila rendezésében A tanítónő. A dráma több, mint száz éve született: a faluba új tanítónő érkezik Pestről. Fiatal, csinos, intelligens és szingli, ahogy ma mondanánk. Az isten háta mögötti helyen, ahol hemzsegnek a kiéhezett, pálinkaszagú férfiak, hamar verseny indul a kegyeiért. Bármennyire is próbálkoznak, sorban mindenki kosarat kap, valaki mégis minden éjjel cigányokkal húzatja a zenét a tanítónő ablaka alatt...

Mindenkit szeretettel várunk!