EN     RO      facebook    instagram

Hazai fesztiválokon szerepel a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem

on .

liselotte kicsi

Lendülettel indítja új tanévét a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem: Nemzetiségi Színházi Kollokviumon szerepel a Stúdió Színház előadása, a Liselotte és a május, mindeközben az Astra Film Fesztiválon vetítik Kós Anna Transylvanian (Love)Stories című filmjét.

Gyergyóban szeptember 24. és október 4. között szervezik a Nemzetiségi Színházi Kollokvium tizenegyedik kiadását, melyre a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Stúdió Színházának előadása, a Liselotte és a május – rendező: Harsányi Zsolt – is meghívást kapott. A fesztiválközönség október 28-án, hétfőn láthatja az előadást, Gecse Ramónával és Galló Ernővel a címszerepben. A dinamikus, helyzetkomikumokban gazdag vígjáték az egyetem Akadémiai Műhely programjának része, melynek célja, hogy teret nyújtson a színházi kísérletezésnek, merész színházi nyelvek kipróbálásának az egyetemen oktató művészek előadásában.

 

Október 5. és 11. között zajlik Szebenben Románia egyik legjelentősebb filmes seregszemléje, az Astra Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek keretében vetítik a Transzilván (láv)sztorik c. dokumentumfilmet, amelynek rendezője Kós Anna, operatőre Schneider Tibor, egyetemünk audiovizuális kommunikáció-multimédia szakának oktatója. A film a vegyesházasságban élők szemszögéből mutatja be az erdélyi román-magyar együttélés különböző helyzeteit, a marosvásárhelyi 1990. márciusi események után huszonöt évvel.


A Művészeti Egyetem 2015/2016-os tanévnyitó ünnepségére hétfőn, 2015. október 5-én 10.00 órától kerül sor a marosvásárhelyi Stúdió Színházban, mindenkit szeretettel várunk!