EN     RO      facebook    instagram

Fesztiválon szerepelnek a marosvásárhelyi bábszínész hallgatók

on .

bab 1

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem bábszínész és teatrológia szakos hallgatói október 5-10 között részt vesznek a Nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata által szervezett II. Fux Feszt – Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiválján, ahol három alkalommal is bemutatkoznak a fesztivál- és szakmai közönség előtt.

Egyetemünk bábművészetet tanuló diákjai a Vásári játékok (III. év alapképzés, osztályvezető tanár Kozsik Novák Ildikó), és a Kézzel–lábbal, valamint a Papírmese (II.év magiszteri, osztályvezető tanár Máthé Rozália) című vizsgaanyagokkal kaptak meghívást a fesztiválra. Az előadások október 8-án lesznek megtekinthetőek a nagyváradi helyszíneken.

 A részletes program itt érhető el: https://www.facebook.com/events/509123365931179/


Dr. Kozsik Novák Ildikó idén második alkalommal lesz jelen a fesztivál zsűrijében.


Ugyanezekkel a vizsgaanyagokkal október 26-30 között Pécsre is utazik a két évfolyam, ahol a Bóbita Bábszínház meghívásának tesznek eleget. Az előadások bemutatására október 28-án kerül sor, ezen kívül a bábművészet szakon oktató tanárok, Dr. Kozsik Novák Ildikó és Dr. Máthé Lőrinczi Rozália, október 29-én közös workshopot tartanak a Bóbita Bábszínház stúdiósai és a marosvásárhelyi diákok számára.