EN     RO      facebook    instagram

Intenzív bábos hét a Levél utcában

on .

November 24-én és 26-án, kedden és csütörtökön, három előadással várják nézőiket a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem bábszakos hallgatói a Levél utcai Stúdió 2-ben.

Novem­ber 24-​én, ked­den 13 órától Máthé Rozália által írt és ren­dezett Kézzel-​lábbal, ame­lyet a másodéves mag­isz­teri báb­színész évfolyam hall­gatói: Aracs Eszter, Borb­bíró Judit, Kiss Ágnes, Simonyi Réka, Szil­vai Balázs, Szívós Réka, Szűcs Réka adnak elő. November 26-án, csütörtökön reggel 9 órától játsszák a harmadéves bábszakos hallgatók a Stúdió 2-ben Kozsik Ildikó osztályvezető tanár által rendezett Vásári játékok című előadást.

Szintén november 26-án, csütörtökön este 7 órától láthatják Kozsik Ildikó Papírmese című előadásának bemutatóját a Levél utcai Stúdió 2-ben.

 

A Papírmese a hallgatók közös és egyéni munkája nyomán a zene és az együttgondolkodás segítségével a papír - mint anyag - megismeréséből, a belőle kialakítható formák koherens történetté való alakításával teremti meg azt a vizuális narratívát a nonverbális csoportos gyakorlat során, amely mindenki számára lehetőséget ad, hogy az animációs színház hatásmechanizmusainak köszönhetően saját, belső ritmusú történetet éljen meg a nézőtéren. A vizsgaanyagnak elsősorban művészetpedagógiai szempontból van kiemelkedő jelentősége, ugyanakkor azt is bizonyítja, hogy a bábművészet ma is érvényes és igényes színpadi nyelv kicsik és nagyok számára egyaránt. Előadják a másodév magiszteri bábszínész évfolyam hallgatói: Aracs Eszter, Borbbíró Judit, Kiss Ágnes, Simonyi Réka, Szilvai Balázs, Szívós Réka, Szűcs Réka. valamint Dőry Brigitta, Fekete Gréta, Szabó J. Viktor harmadéves bábszínész hallgatók.