EN     RO      facebook    instagram

Boldogtalanok bemutató a Köteles utcában

on .

Újabb előadással készülnek a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem diákjai. Harsányi Zsolt rendezésében Füst Milán: Boldogtalanok című drámáját mutatják be 2015. december 17-én, este 7 órától a Köteles utcai Stúdió Színházban.

Füst Milán író, költő a huszadik századi magyar irodalom kiemelkedő, Nobel-díjra jelölt alakja. Legismertebb drámáját, a Boldogtalanokat egy 1913-ban megjelent újsághír alapján írta, de csak halála után, a hatvanas évek végétől vált igazán népszerűvé a rendezők és közönség körében. A Boldogtalanok nem más, mint kegyetlen történet egy felvállalt szerelmi háromszögről, elrontott életekről és pusztító kétségbeesésről, melyet az alkotók nem kevés sírva nevetős groteszkséggel láttatnak.

 

 

Harsányi Zsolt színész, rendező, pedagógus, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem tanárának ebben az évadban már a második Stúdió Színházban futó előadása lesz a Boldogtalanok, a nagysikerű Liselotte és a május után. A produkció jelmez- és díszletterveit Székedi Ágota, az egyetem látványtervező szakának hallgatója készítette. Színpadon láthatjuk a másodéves magiszteri színész szakos végzősöket: Hajdu Imelda, Magyari Izabella, Keresztes Ágnes, Horváth Anna, valamint Kádár Gellért, Mihály Szilárd, Esti Norbert, Zsenák Lilla, Pásztor Márk alapképzésen tanuló színészhallgatókat is.


Mindenkit szeretettel várunk!