EN     RO      facebook    instagram

Páros bemutató a Stúdió Színházban

on .

mazsola kicsiA Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem bábszakos hallgatói február 6-án és 7-én, szombaton és vasárnap délután 5 órától két új előadás bemutatójára készülnek a Levél utcai Stúdió 2-ben. A két előadás Bálint Ágnes népszerű regénye, a Mazsola mesefiguráit eleveníti meg.

Különleges előadáspár bemutatójára készül a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen. A színházi duplex érdekessége, hogy egyazon díszletet és bábokat használva az intézmény diákjai két külön történetet mesélnek el, két előadás keretében. Az Anya, mesélj Mazsolát! című előadást Máthé Rozália, az Apa, mesélj Mazsolát! című produkciót pedig Kozsik Novák Ildikó rendezi. Mindkét előadás Bálint Ágnes életműve, népszerű meseregénye, a Mazsola jelensége előtt tiszteleg. A generációk által ismert bábokat Bródy Vera eredeti tervei alapján Gavril Siriteanu készítette.

 

 

A Bálint Ágnes Mazsola történetei gyerekekhez és felnőttekhez egyaránt szólnak, céljuk a fiatalok megszólítása és szüleik szórakoztatása. A két előadás a hétköznapokat mutatja be gyerekszemmel, ugyanakkor humorosan beszél a gyereknevelés problematikájáról. Elszakad a nevelési kliséktől, megmutatva a felnőttben bújkáló gyermeket.

Az előadásban Aracs Eszter, Simonyi Réka, Szilvai Balázs, Szívós Réka, Szűcs Réka, valamint Vadon Judit és Kiss Ágnes végzős magiszteri bábszínész szakos hallgatók játszanak.


Mindenkit szeretettel várunk!