EN     RO      facebook    instagram

Koprodukciós bemutató a Köteles utcában

on .

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Kara március 10-én, vasárnap 19 órától mutatja be a Stúdió Színházban Maria Wojtyszko: Sam, avagy felkészülés a családi életre című drámáját Bocsárdi László rendezésében.


Sam neve lengyelül annyit tesz: egyedül. A kortárs lengyel drámairodalom egyik legfrissebb darabja egy válófélben lévő szülők kamasz fiának az útkeresését követi végig.


A fiatal varsói szerző friss drámájával az erdélyi közönség először a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem közös előadásában találkozhat. A Sam, avagy felkészülés a családi életre a folyton megújuló lengyel drámairodalom egyik legfrissebb darabja, amely különleges szociális érzékenységgel nyúl a gyermek-lét problémáihoz. A groteszk családtörténet olyan torokszorító témákra kérdez rá, mint a válás, a vallás vagy a hagyományos családmodell túlélési lehetősége.


A Tamási Áron Színház és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem közös produkciójában a sepsiszentgyörgyi teátrum színészei, valamint a marosvásárhelyi színi végzős színészhallgatói – Czirják Beatrix, Korodi Janka, Daragus Anna, Tóth Eszter Nikolett, Pignitzky Gellért – játszanak.
Az előadás díszlettervezője Bartha József, a Művészeti Egyetem tanára, koreográfusa pedig Bezsán Noémi, intézményünk doktorandusz hallgatója.


A bemutatót követően március 11-én, hétfőn látható újra az előadás.


Szeretettel várunk minden érdeklődőt!