EN     RO      facebook    instagram

Mácsai Pál Marosvásárhelyen

on .

 

Mácsai Pál - a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem vendégeként - október 27-én, csütörtök este 7 órától a Stúdió Színházban előadja  Azt meséld el, Pista! című egyéni műsorát.

 

Az Azt meséld el, Pista! szövegét Örkény István szavaiból állította össze Bereményi Géza, aki felveti, hogy: „Mi lenne, ha Örkény István egy nap újra megjelenne, egy színházban, egy színészben, egy este, leülne, venne egy lélegzetet, mesélni kezdené – néha felállna – az életét, azután megint eltűnne? Ezen az estén az író a színész testét ölti magára.” Az előadás bemutatója 1996-ban volt Budapesten, a Komédium Színházban. 2001-ben került át az Örkény István Színházba. Több mint 700-szor került színre. Számtalan helyen voltak már együtt, Örkény és Mácsai, Budapesten, vidéken, és több, mint negyven külföldi városban. A Televízió először 1999-ben sugározta az előadást, amely többször hallható volt a Rádióban, megjelent hangoskönyv formában, és kiadták könyv alakban is. „Ez az előadás színészi életem egyik legszemélyesebb fejezete lett. Nem a szerző és a színész kapcsolata ez. Hiányzik közülünk az írott alak. Ettől a szövegtől, azaz Örkény Istvántól kaptam a színészi munkám legeredetibb sikerét. Bizonyos, hogy ebben övé a nagyobb rész.” – mondja Mácsai Pál.

Másnap, október 28-án, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, színházigazgató mesterkurzust tart egyetemünk hallgatóinak, amelyben szó esik a magyar színjátszás mai helyzetéről, az SZFE-ről, az Örkény Színház történetéről, az Azt meséld el, Pista című önálló est létrejöttéről, színészi pályáról.

A Stúdió Színházban látható, október 27-i, csütörtök este hét órakor kezdődő előadásra jegyeink megvásárolhatók a Stúdió Színház weboldalán feltüntetett online rendszerben, vagy az előadás helyszínén, kezdés előtt egy órával.

Szeretettek várunk mindenkit!