EN     RO      facebook    instagram

Évadzáró eseménysorozat a Köteles utcában

on .

Miniévaddal, bemutatóval és ballagással zárják a tanévet a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen. Az évad lejártához közeledve a hallgatók számos előadása utoljára lesz látható Marosvásárhelyen. Pénteken, 19-én Aranydiploma-ünnepség, könyvbemutató és új előadás várja az érdeklődőket, május 20-án pedig az intézmény végzőseinek ballagási ünnepségére kerül sor a Stúdió Színházban.

 

Május 18-án, csütörtök 19 órától a Levél utcai Stúdió 2-ben Bennem a létra című előadásukat adják elő az másodéves magiszteri bábszínész szakos hallgatók Bartal Kiss Rita rendezésében.

Május 19-én, 11:30 órától a Stúdió Színház előterében Aranydiploma-osztó ünnepségre kerül sor, amellyel a fél évszázaddal ezelőtt végzett színészgenerációt köszöntjük. A Köteles utcában tartott eseményen a marosvásárhelyi színi tanoda vezetősége, valamint Kovács Levente egyetemi tanár, rendező és Gáspárik Attila, a tanintézmény professzora fogadja az Erdély minden szegletéből és Magyarországról visszalátogató ünnepelteket. A pénteki találkozón az idősebb nemzedék képviselői a marosvásárhelyi színisekkel és a Tompa Miklós Társulat vezetőségével is találkoznak a Művészeti Egyetemen.

Szintén május 19-én, pénteken 16 órától a Gemma könyvesboltban (Bolyai utca 10.) kerül sor Jákfalvi Magdolna, Kékesi Kun Árpád (szerk.) Egy filozófus Székelyvárosból című beszélgetőkönyvének bemutatására. A bemutató során a szerkesztők folytatják a kötet forrását képező beszélgetést a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem történetéről Béres Andrással, amelybe kérdéseikkel, véleményükkel a résztvevők is bekapcsolódhatnak.

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem másodéves magiszteri bábszínész osztálya május 19-én, pénteken 17 órától adja elő a Levél utcai Stúdió 2-ben Árvácska című, felnőtteknek szóló előadását Vidovszky György rendezésében.

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Kara május 19-én, pénteken 19 órától mutatja be a Stúdió Színházban Ithaka című előadását Kocsis Pál rendezésében.

A május 20-án, szombaton 11 órakor kezdődő ballagásra a Köteles utcai Stúdió Színházban kerül sor. Mindenkit szeretettel várunk!

Május 21-én, vasárnap 17 órától Mohácsi János rendezésében a Tűzoltó című előadást láthatják az érdeklődők a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem főépületének 30-as termében.

Szintén május 21-én, vasárnap 19 órától a Stúdió Színházban adja elő a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem másodéves magiszteri színészosztálya Parasztopera című előadását Mohácsi János rendezésében.

Május 22-én a Köteles utcai Stúdió Színházban látható a Meggyeskert c. előadásunk, amely a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem közös produkciója. A Meggyeskertre jegyeket válthatnak a Nemzeti Színház nagytermi jegypénztárában (tel. 0365 806 865), a helyszínen (Stúdió Színház) előadás előtt egy órával, valamint a Biletmaster oldalán:

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Kara május 23-á,n kedden 19 órától adja elő a Stúdió Színházban BAKELIT TAXI VINYL című előadását Harsányi Zsolt rendezésében.

Jegyeink interneten megvásárolhatók elővételben a Stúdió Színház weboldalán feltüntetett online rendszerben, vagy az előadás helyszínén, kezdés előtt egy órával. Jegyeket foglalhatnak a 0791.22.99.77 telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.