EN     RO      facebook    instagram

Kortárs táncelőadás a Stúdió színpadán

on .

Fehér Ferenc koreográfus meghívott oktatóként az emberi kapcsolatokról rendezett táncelőadást a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem negyedéves színiseinek, ex-terápia címmel. A bemutatóra november 4-én, szombaton 19 órától kerül sor a Stúdió Színházban.

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem elsőéves magiszteri színészosztálya 2023 októberében dolgozott legújabb előadásán Fehér Ferenc, Budapesten élő koreográfussal. A Magyarország-Hollandia tengelyen otthonosan mozgó művész rendezései Albániától Litvániáig jelen vannak a kortárs színpadokon. A Balázs Zoltán által vezetett Maladype társulat számára rendezett Metropolisz című előadásában Fehér Ferenc a marosvásárhelyi színi végzetteivel dolgozott Budapesten, így került kapcsolatba a Köteles utcai intézménnyel. Következő budapesti előadását, amely Disco Boys címen a Nemzeti Táncszínházban lesz látható, szintén a marosvásárhelyen végzett Pál Zoltánnal hozta létre. A fizikai és kortárs táncot harcművészetekkel és állatvilágból beemelt mozgássorokkal ötvöző nonverbális színpadi nyelv maradandó élményt nyújt az előadóknak és nézőknek egyaránt. Az ex-terápia egy pulzálás, amely nem az előadással kezdődik, és nem is vele ér véget, de ebben az egy órában felerősödik. Érzések és érzelmek széles skáláját felszabadító lüktetés ránt magával, amiben elszabadult táncosok a szerelmi kapcsolatok monoton-sokféleségét jelenítik meg. Vigyázat, a hatalmas, egybefüggő örvény november 4-én este mindenkit beszippant. Megtekintése 14 éven felülieknek ajánlott.

Az előadás szereplői Abai-Szabó Tamás, Csiky Csongor Ábel, Deli Szófia, Farkas Eszter, Hajas Krisztián, Mihály János, Rubold Emília, Székely Krisztina, Szigyártó Johanna, Tar Erik elsőéves magiszteri színész szakos hallgatók. Rendezőasszisztens: Molnár Balázs, rendező szakos harmadéves hallgató; jelmez: Bács Krisztina látványtervező szakos hallgató. Rendező, látvány, mozgás: Fehér Ferenc.

A bemutatót követően november 9-én, majd 23-án a Stúdió Fesztivál keretében látható az előadás. Jegyeink interneten megvásárolhatók elővételben a Stúdió Színház weboldalán feltüntetett online rendszerben, vagy az előadás helyszínén, kezdés előtt egy órával. Jegyeket foglalhatnak a 0791.22.99.77 telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!