EN     RO      facebook    instagram

Alumni nap a marosvásárhelyi színin

on .

Arany, gyémánt, vas és rubin emlékdiplomát ad át a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem azoknak a volt hallgatóknak, akik 50, 60, 65 illetve 70 éve végeztek az Alma Materben. A 2023. november 5-én, vasárnap 17 órától a Köteles utcában a Stúdió Színház nagytermében szervezett ünnepségen a marosvásárhelyi színi tanoda vezetősége és Gáspárik Attila professzor fogadja az Erdély minden szegletéből és Magyarországról visszalátogató ünnepelteket.

Aranydiplomát vehet át Kárp György, Szabó Mária, Tamás Simon, Balázs Éva, Simon András, Simon Gábor. Gyémántdiplomát kap a hatvan éve végzett Nemes Levente, vas diplomában részesül László Károly, Farkas Ibolya, Székely Ferenc, Makra Lajos, ők a hatvanöt éve elballagott évfolyam diákjai voltak, valamint rubin diplomával tüntetik ki a hetven éve végzett Barkó Györgyöt.

Az ünnepséget követően 18 órától Kovács Levente egyetemi tanárral, rendezővel beszélget Boros Kinga, egyetemünk oktatója. Kovács Levente kerek hatvan éve lépett be tanárként a marosvásárhelyi színi kapuján, és vált generációk számára meghatározó színészpedagógussá. Az egyetem, mint egyik könyvének címe is mondja, számára nem hivatal, hanem életformává vált. Ma is figyelemmel követi a Köteles utcai előadásokat, vizsgákat, és emlékezetében épp olyan elevenen élnek az évtizedekkel ezelőtti végzősök, mint a jelenlegi hallgatók. Nagyon sokat kell még tanulnom – állítja.

Az esemény záróakkordjaként hét órától fellép a Duo Concordia, melynek tagjai Mikus Adrienn hárfaművész és Szász Szabolcs - aki a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem zene szakán végzett, jelenleg Budapesten élő harmonikaművész. A koncertműsorban spanyol szerenádok, bravúrdarabok és Astor Piazzolla legszebb tangói hallhatók.

A belépés díjtalan, helyfoglalás nem szükséges. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

www.szini.ro