EN     RO      facebook    instagram

Stúdió Fesztivál a Köteles utcában

on .

 

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem immár kilencedik alkalommal szervezi meg a Színházi Iskolák Találkozóját 2023. november 17-27. között.

A nemzetközi eseményen 17 hazai és külföldi intézmény vesz részt, többek közt a kievi I. K. Karpenko-Kary Média-, Színház- és Filmművészeti Egyetem Ukrajnából; a Krakkói Nemzeti Színházi Akadémia Lengyelországból; a Liverpool Institute of Performing Arts az Egyesült Királyságból; a Zürcher Hochshule der Künste Svájcból; a Belgrádi Színházművészeti Egyetem Szerbiából; valamint a Szófiai Nemzeti Színház- és Filmművészeti "Kr. Sarafov" Egyetem Bulgáriából. A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Karának két előadása mellett az érdeklődők továbbá a bukaresti, krajovai, jászvásári, nagyszebeni, temesvári és konstancai színiakadémiák növendékeit is láthatják a Stúdió színpadán.

A tíz napon át tartó maratoni programot színházi előadások mellett a művészetis diákok számára angolul vezetett műhelymunkák egészítik ki, olyan nemzetközileg elismert színházi alkotók és oktatók vezetésével, mint Shopova Yanitsa, Robert Traczyk, Andrei Popov, Nikita Betekhtin, Marija Milenkovic, Lakatos Róbert, Scott Johnston, Ivanova - Hololobova Dariia, Beth Vyse, Julia Stanoeva, Julien Daillere, Ada Milea.

A műhelymunkákon megfigyelőként bárki részt vehet. A nemzetközi fesztiválműsort tarkító könyvbemutatók, kiállítások, és Ada Milea koncertje, akárcsak a színis előadások ingyen látogathatók az egyetem weboldalán feltüntetett program szerint. Az előadásokra ezen a linken foglalhatnak helyet, mindenkit szeretettel várunk!