EN     RO      facebook    instagram

Kecskeméttől Kézdivásárhelyig aratnak sikereket a marosvásárhelyi színisek

on .

 

Alig értek haza a kecskeméti Szín-Tár Fesztiválról, máris a kézdivásárhelyi Udvartér Színházban léptek fel a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem hallgatói.

Kecskeméten, a Színművészeti Egyetemek Találkozóján volt látható Mohácsi János rendezésében a végzős színészhallgatók előadása, a Johanna.Az idén március 18-23. között szervezett fesztiválon a vásárhelyi színisek nagysikerű produkciója mellett felléptek a Pesti Magyar Színiakadémia, a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem, a kaposvári Rippl-Rónai Művészeti Intézet, a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem és a Pozsonyi Színművészeti Főiskola növendékei is. A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Johanna-előadásában másodéves magiszteris színészhallgatók játszanak: Drunek Sára, Ferencz Evelin, Jankovics Katalin, Pósa Fruzsina; valamint Berencsy Martin, Csorba Kristóf-György, Dull Bence, Kitay Levent, Móró Fruzsina harmadév-alapképzéses, illetve Csiki Roland Ádám, Soós Máté Bátor, Timár Csenge Mária másodéves alapképzéses színész szakos hallgatók.

A kecskeméti siker után a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem turnébusza a Kárpát-medence másik szegletébe, Kézdivásárhelyre utazott, ahol az elsőéves magiszteri színészosztály Ivan Viripajev kortárs drámája alapján színpadra állított Részegek című előadását adta elő Harsányi Zsolt rendezésében március 22-én és 23-án. A produkció a kézdivásárhelyi teátrum és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem együttműködéséből jött létre, amelyben Abai-Szabó Tamás, Csiky Csongor Ábel, Deli Szófia, Farkas Eszter, Hajas Krisztián, Mihály János, Molnár Gergely, Székely Krisztina, Szigyártó Johanna, Tar Erik elsőéves magiszteri színész szakos hallgatók, valamint Berencsy Martin, Csorba Kristóf-György, Móró Fruzsina, Szűcs Andrea Boglárka harmadéves alapképzéses színészhallgatók játszanak.

Április folyamán mindkét előadás látható Marosvásárhelyen a Köteles utcában, az egyetem Stúdió Színházának programja szerint. Jegyeink interneten megvásárolhatók elővételben a Stúdió Színház weboldalán feltüntetett online rendszerben, vagy az előadás helyszínén, kezdés előtt egy órával. Jegyeket foglalhatnak a 0791.22.99.77 telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen. A Stúdió Színházról bővebb információt a www.studioszinhaz.ro honlapon találnak.