EN     RO      facebook    instagram

Unscene fesztiválon a marosvásárhelyi színisek

on .

 
A csíkszeredai Unscene fesztivál nem kevesebb, mint 18 marosvásárhelyi színis produkciót vonultat fel május 9-15. között. 

 

Az Unscene fesztiválon Csíkszeredában látható a marosvásárhelyi színis hallgatók 18 előadása. A régió színházi iskoláit felsorakoztató szemlén a Stúdió Színházas repertoár-előadások mellett számos rendező-vizsga, felolvasószínházi produkció és kiállítás is látható lesz a nagyközönség számára. A fesztivált a média és a bábszakos szakos hallgatók közös, Bábjáték nem gyermekjáték c. kiállítása nyitja. A koreográfia szakos hallgatók vizsgaelőadása, Az elsietetett temetés mellett látható még két  felolvasószínházi produkció is, amely a Művészeti Egyetem teatrológia és drámaírás szakos hallgatóinak munkája nyomán született: Lájv ésZebra 2.0Felsorakoznak a Köteles utcából jól ismert előadások – a Johanna, Állami, ex-terápia és Részegek – mellett a végzős rendező-szakos hallgatók vizsgerendezései: Ipso facto; A rendíthető ólomkatona; Kovács János meghal; A szecsuáni jó ember; Bányavíz; Egy elment, a többi meg követte.

A csíkszeredai kiszállást követően május 21-24. között kerül sor Marosvásárhelyen a Stúdió Színházban a végzős színis hallgatók előadásait tömörítő Miniévadra, ez alkalommal a ballagó diákok produkciói utoljára lesznek láthatók a Köteles utcában.

A fesztiválszereplések mellett a színin javában készülnek a felvételire, online és személyesen is zajlanak felvételi konzultációk, az egyetem weboldalán feltüntetett program szerint.