EN     RO      facebook    instagram

Nyáron több fesztiválon látható az ex-terápia

on .

fotó: Rab Zoltán

 

Fehér Ferenc rendezése júniusban a nagyváradi HolnapUtán Fesztiválon, valamint a Szebeni Nemzetközi Színházi Fesztivál programjában is látható lesz. Júliusban Magyarországon a Kolorádó Fesztiválon, majd a Bánkitó Fesztiválon lépnek fel a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem diákjai.

Nagyváradon június 14-én látható a HolnapUtán Fesztivál keretében a produkció, 19 órától a Transilvania Színpadon. Június 28-án, szintén 19 órától Nagyszebenben, a Szebeni Nemzetközi Színházi Fesztivál (FITS) programjában mutatkoznak meg a vásárhelyi színisek, olyan világhírű alkotók előadásai mellett, mint Pippo Delbono, Silviu Purcărete, Tim Robbins, vagy éppen John Malkovich. Júliusban Magyarországon a Kolorádó Fesztiválon július 3-6. között, majd a Bánkitó Fesztiválon július 10-13. között folytatódik a sikerturné.

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem elsőéves magiszteri színészosztálya Fehér Ferenc rendezésében 2023-ban mutatta be ex-terápia című mozgás-színházi előadását. A pulzáló élmény expanzív energiája a nézőtéren is felerősödik. Érzések és érzelmek széles skáláját felszabadító lüktetés ránt magával, amiben elszabadult táncosok a szerelmi kapcsolatok monoton sokféleségét jelenítik meg. Vigyázat, a hatalmas örvény mindenkit beszippant, figyelmeztetnek az alkotók. Szereplők: Abai-Szabó Tamás, Csiky Csongor Ábel, Deli Szófia, Farkas Eszter, Hajas Krisztián, Mihály János, Rubold Emília, Székely Krisztina, Szigyártó Johanna, Tar Erik elsőéves magiszteri színész szakos hallgatók. Látványtervező konzulensként közreműködött Bács Krisztina, harmadéves látványtervező szakos hallgató. A rendező asszisztense Molnár Balázs, harmadéves rendező szakos hallgató. Az előadásban nagy mennyiségű füstöt használnak, időtartama egy óra; megtekintése 14 éven felülieknek ajánlott.

A fesztiválszereplések mellett a színin javában készülnek a felvételire, online és személyesen is zajlanak felvételi konzultációk, az egyetem weboldalán feltüntetett program szerint.